Μενού Κλείσιμο
Απονομή Σχολή Αξιωματικών

Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε τελετή απονομής σε τρεις Δόκιμους Υπαστυνόμους, οι οποίοι -πλέον- ανήκουν στην οικογένεια των Αλεξιπτωτιστών.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Μια λιτή τελετή γεμάτη όμως από υπερηφάνεια έλαβε χώρα στο γραφείο του Ταξίαρχου ΡΟΚΚΟΥ Βασίλειου, όπου τρεις νέοι φερέλπιδες παρέλαβαν την Πτέρυγα και το Δίπλωμα αλεξιπτωτιστή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων τιμώντας τους ανωτέρους τους.

Οι τρεις Δόκιμοι Υπαστυνόμοι ολοκλήρωσαν τη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στο σχολείο «Αλεξιπτωτιστών-Αστυνομικών» υπό την αιγίδα της Π.Ο.Ε.Δ. και πλέον κοσμεί το αριστερό τους στήθος η Πτέρυγα της Σχολής Αλεξιπτωτισμού των Ελλήνων Αεροδυτών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του synenas.gr, την απονομή την έκανε η Διοικήτρια της Αστυνομικής Ακαδημίας Υποστράτηγος ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ Σοφία και ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ταξίαρχος ΡΟΚΚΟΣ Βασίλειος.

Στους δυο τους απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε αναγνώριση της προσφοράς και του έργου τους στην ΕΛ.ΑΣ.   από τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων, τον υπεύθυνο Αλεξιπτωτιστών Αρχιφύλακα Μαστροθανάση Αντώνιο και από τον Στρατηγό Πόκα Χαράλαμπο, ο οποίος εκπροσωπεί την Ομοσπονδία στην Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών (U.E.P).

ΜΑΣΤΡΟΘΑΝΑΣΗΣ - ΡΟΚΚΟΣ
Απονομή πλακέτας από τον Αρχ/κα Μαστροθανάση Αντώνιο στον Ταξίαρχο Ρόκκο Βασίλειο
Απονομή πλακέτας από τον Στρατηγό Πόκα Χαράλαμπο στην Υποστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. Λαμπροπούλου Σοφία

Στην εκδήλωση απονομής διπλωμάτων και πτερύγων παραβρέθηκε και ο υπεύθυνος Αλεξιπτωτιστών Αστυνομικών Αττικής – πρόεδρος της Επιτροπής Αλεξιπτωτισμού της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Αστυφύλακας Τζαμαλής Παναγιώτης, o οποίος καλωσόρισε και επίσημα τους τρεις ένστολους στην οικογένεια των Αστυνομικών-Αλεξιπτωτιστών.

Τα σχολεία πραγματοποιήθηκαν στο αεροδρόμιο του Τατοΐου τον χειμώνα του 2021 και στο αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων την άνοιξη υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων. 

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις απονομές: