Μενού Κλείσιμο
Τελετή ορκομωσίας

Τελετή αποφοίτησης της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Πυράρχων.

Παρουσία του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 05 Ιανουαρίου 2022, η τελετή αποφοίτησης της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Πυράρχων , στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Ο Διοικητής της εν λόγω Σχολής, Αρχιπύραρχος Δημήτριος Καλιανιώτης, ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ολοκληρώνεται σήμερα το πρόγραμμα σπουδών της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών. Η πολιτική και φυσική Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαίδευση και τη μετεκπαίδευση των στελεχών του. Παράλληλα, η σύγχρονη μεταβιομηχανική κοινωνία στηρίζεται πλήρως στις εφαρμογές της επιστημονικής γνώσης, η οποία εξελίσσεται διαρκώς ανατρέποντας ταχύτατα τα ισχύοντα δεδομένα. Η αρχική εκπαίδευση δεν επαρκεί πια για την ενεργό προσαρμογή όλων μας σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο κοινωνικό και επαγγελματικό περιβάλλον. Από αυτή τη δυναμική της ανανέωσης προκύπτει λοιπόν η ανάγκη της συνεχούς, δια βίου εκπαίδευσης και μάθησης. Είστε σε ένα κρίσιμο στάδιο της σταδιοδρομίας σας, πριν φτάσετε στην απόλυτη επαγγελματική ωριμότητα. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν τις γνώσεις που αποκομίσατε ώστε να εξελίξετε το ακαδημαϊκό, προσωπικό και επαγγελματικό σας επίπεδο. Αλλά ταυτόχρονα επιδιώξτε το ίδιο και για τους υφισταμένους σας. Ξεπεράστε τη συνήθεια, το τυπικό και το εθιμικό. Αναζητήστε το νέο, δοκιμάστε το και εφαρμόστε το. Οι ευθύνες που έχετε αναλάβει και το έργο που καλείστε να εκτελέσετε είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, σκληρό, δύσκολο και επικίνδυνο, αλλά ταυτόχρονα συναρπαστικό και με μεγάλη κοινωνική αποδοχή.»

Ο Διοικητής της Σχολής, αφού διαβεβαίωσε τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος για την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση των σπουδαστών, προκειμένου να είναι έτοιμοι και ικανοί να συνεχίσουν την αποστολή τους με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, απευθύνθηκε στους απόφοιτους της Σχολής και ανέφερε: «με τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσετε να παρακολουθείτε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις καθώς και τις σύγχρονες τακτικές και αντιλήψεις που αφορούν το Πυροσβεστικό Σώμα και την αποστολή του και γνωρίζοντας την προσπάθεια που καταβάλατε για να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις της Σχολής, εκτελώντας παράλληλα και τις λοιπές υπηρεσιακές υποχρεώσεις, σας συγχαίρω για την ευδόκιμη αποφοίτησή σας και σας εύχομαι υγεία και μια απόλυτα επιτυχημένη πορεία στην πυροσβεστική σας σταδιοδρομία».

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αφού επέδωσε τα διπλώματα στους αποφοιτήσαντες, απηύθυνε χαιρετισμό με παραινέσεις και κατευθύνσεις για διάφορα θέματα υπηρεσιακού ενδιαφέροντος και μεταξύ άλλων τόνισε: «…Αξιωματικοί απόφοιτοι της Σχολής Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών-Στελεχών, σήμερα ολοκληρώνετε με επιτυχία τον Κύκλο Σπουδών σας και καλείστε να αξιοποιήσετε τις γνώσεις που έχετε αποκομίσει τόσο κατά την διάρκεια της φοίτησής σας, όσο και από την ως τώρα επαγγελματικής σας σταδιοδρομία. Φέτος για πρώτη φορά θεσπίστηκε η Σχολή Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών-Στελεχών με τον Νόμο 4662 του 2020, μέσα από την οποία σας δίνονται τα απαραίτητα εφόδια προκειμένου να ανταπεξέλθετε στις υψηλές και μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της κοινωνίας. Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και οι προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, καθιστούν το έργο μας ιδιαίτερα δύσκολο και επικίνδυνο αλλά ταυτόχρονα σπουδαίο και αξιόλογο! Σας καλώ λοιπόν να συνεχίσετε αυτήν την προσπάθεια με αμείωτο ρυθμό και ενδιαφέρον, ώστε να υπηρετήσετε με πίστη και αφοσίωση το καθήκον. Σας συγχαίρω για την ευδόκιμη αποφοίτησή σας και σας εύχομαι ολόψυχα υγεία και κάθε επιτυχία στην επαγγελματική σας εξέλιξη».

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με το Ν 4662/2020, στη Σχολή Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών εισάγονται και Πύραρχοι Γενικών Καθηκόντων, κατά σειρά αρχαιότητας στον βαθμό, για μετεκπαίδευση, επιμόρφωση και εξειδίκευση, στο πλαίσιο της Δια Βίου μάθησης.

Σκοπός της Σχολής, που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 04 Οκτωβρίου 2021 έως 05 Ιανουαρίου 2022, ήταν η συμπλήρωση της επαγγελματικής μόρφωσης των ανώτερων αξιωματικών, η ανάλυση και συζήτηση προβλημάτων που ανέκυψαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, η έρευνα, μελέτη και ενημέρωση στα σύγχρονα και γενικότερα θέματα και προβλήματα διοίκησης προσωπικού και επιτελικού σχεδιασμού, καθώς και στα θέματα επικοινωνίας δημοσίων σχέσεων και σχέσεων κράτους πολίτη, με στόχο τη δημιουργία ικανών ηγετικών στελεχών που θα προάγουν και θα εξελίξουν το Πυροσβεστικό Σώμα, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στα νέα δεδομένα και στις σύγχρονες απαιτήσεις του Διεθνούς Συστήματος.

Η Πυροσβεστική Ακαδημία στο πρόγραμμα σπουδών της Σχολής, έχει συμπεριλάβει τρεις κύκλους σπουδών με τα αντίστοιχα μαθήματα και σημαντικό αριθμό διαλέξεων με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων εθνικού και διεθνούς ενδιαφέροντος ενώ η συμμετοχή καταξιωμένων καθηγητών και ιδιωτών, επέτρεψε στους σπουδαστές να λάβουν εκείνες τις γνώσεις που απαιτούνται για να ανταποκριθούν με επιτυχία στη δύσκολη αποστολή τους. Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Κάτω Κηφισιά, τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Σπυρίδων Πέτρου καθώς και άλλοι επιτελείς Αξιωματικοί.

Τελετή αποφοίτησης της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών - Πυράρχων
Τελετή αποφοίτησης της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών - Πυράρχων
Τελετή αποφοίτησης της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών - Πυράρχων
Τελετή αποφοίτησης της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών - Πυράρχων

Πηγη: fireservice.gr