Μενού Κλείσιμο
ΟΠΚΕ - ΡΟΜΑ

Καθαρά Δευτέρα και από το πρωί οι Ρομά στα Άνω Λιόσια είχαν στήσει γλέντι με μουσικές, χορούς και πυροβολισμούς.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαούαχ-Μαραγκουδάκη

Πολλά ήταν τα τηλέφωνα και οι καταγγελίες των κατοίκων της γύρω περιοχής που δέχτηκε η Ελληνική Αστυνομία από το μεσημέρι μέχρι και αργά το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του synenas.gr, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, οι οικογένειες που συμμετείχαν στο γλέντι άρχισαν να διαπληκτίζονται με αποτέλεσμα να στρέψουν τις καραμπίνες τη μια απέναντι στην άλλη.

Ειδικότερα περί ώρα 21:45 το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, «έσπασε» από καταγγελίες για τσακωμούς και τραυματίες Ρομά από πυροβολισμούς.

Σε χρόνο ντε-τε ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας απέκλεισε την περιοχή και στη θέα των ενστόλων, οι φερόμενοι ως δράστες ταμπουρώθηκαν σε παρακείμενο σπίτι. Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ κατάφεραν να προσαγάγουν 6-7 άτομα και να συλλάβουν έναν από τους φερόμενους ως δράστες, τους οποίους οδήγησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής.

Μάλιστα, στο σημείο απαιτήθηκε η παρουσία διμοιρίας της ΥΑΤ για να απωθήσει το συγκεντρωμένο πλήθος, ενώ παράλληλα το ΕΚΑΒ παρέλαβε τους τραυματίες και τους μετέφερε στο νοσοκομείο.