Μενού Κλείσιμο
ισόβια - δικαστήριο Άγγελος Παπαλεξοπουλος

Ομόφωνα ένοχος και χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν, κρίθηκε από το δικαστήριο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Μετά από διάσκεψη περίπου δύο ωρών το δικαστήριο κήρυξε τον 34χρονο πιλότο ένοχο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, θανάτωσης ζώου συντροφιάς, καθώς και για τα πλημμελήματα της ψευδής καταγγελίας και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση.

Άγγελος Παπαλεξοπουλος
Άγγελος Παπαλεξοπουλος

Με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου, ο Αντιστράτηγος ε.α. Νομικού Σώματος Ένοπλων Δυνάμεων, Άγγελος Παπαλεξόπουλος τοποθετείται στο synenas.gr.

Σύμφωνα με τον ποινικό νόμο τα ελαφρυντικά σε μια υπόθεση, έχουν θεσμοθετηθεί κατά την επιμέτρηση της ποινής, όταν όντως συμβαίνουν και όχι όταν επικαλούνται ψευδώς.

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών για την ειδεχθή δολοφονία της Κάρολαιν Κράουτς και την θανάτωση του κουταβιού είναι πλήρης και νομικά ορθή.

Δεν ήταν ποτέ δυνατόν νοήμων και επαρκής δικαστής να δεχθεί πώς στον συγκεκριμένο φόνο θα μπορούσε να βρεθεί το ελαφρυντικό της ψυχικής ορμής. Το αίσθημα της ψυχικής ορμής δημιουργείται από συγκεκριμένα γεγονότα μεταξύ θύτη και θύματος.

Η άτυχη κοπέλα δολοφονήθηκε ενώ κοιμόταν, συνεπώς δεν υπήρξε διαμάχη ή προσβολή κατά του δολοφόνου. Ομοίως την ίδια τύχη θα είχε και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας που εκ των υστέρων ισχυρίστηκε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος.

Πέρα από τα υπόλοιπα θεωρώ την απόφαση αυτή σταθμό στα ποινικά χρονικά της χώρας, αφού έχουμε εξάντληση της ποινής για θανάτωση ζώου. Η ψυχογενής εγκληματικότητα καλπάζει στην εποχή μας. Πολλές άδηλες ψυχικές παθήσεις συνυπάρχουν πλέον στην φθίνουσα κοινωνία μας. Οι λόγοι είναι γνωστοί.