Μενού Κλείσιμο

Με άλματα επέλεξαν οι αλεξιπτωτιστές να ολοκληρώσουν τη δύσκολη εβδομάδα που πέρασε, λόγω της ταλαιπωρίας που προκάλεσε ο χιονιάς.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Ειδικότερα, η Λέσχη των Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών (Λ.Ε.Κ.ΑΛ.) Ν. Πιερίας σε συνεργασία με τους Έλληνες Αεροδύτες, υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.Δ.) διοργάνωσαν εκπαιδευτικά – προπονητικά και άλματα βελτίωσης Αλεξιπτωτιστών, τα οποία έλαβαν χώρα στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας – Αεροδρόμιο Τατοΐου.

Το παρόν έδωσαν Αλεξιπτωτιστές της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν. Πιερίας, στην οποία εντάσσονται και οι Αστυνομικοί-Αλεξιπτωτιστές, το σωματείο-μέλος της Π.Ο.Ε.Δ. και Αλεξιπτωτιστές από τους Έλληνες Αεροδύτες (ΕΛ.ΑΕΡ.), το αεραθλητικό σωματείο της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛ.Α.Ο.)

Αξίζει να αναφερθεί ότι η χθεσινή συμμετοχή των Αλεξιπτωτιστών είχε διαφορετική σημασία για αυτούς, καθώς, με το άλμα τους επέλεξαν να τιμήσουν τους ήρωες που έπεσαν στα Ίμια το 1996.

Από τους αιθέρες ακούγονταν συνθήματα πατριωτισμού στη μνήμη των τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού.

«26 ΧΡΟΝΙΑ ΙΜΙΑ», «ΑΔΕΡΦΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΧΝΑΜΕ» «ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΚΑΘΑΡΑΝΑΣΗΣ – ΑΘΑΝΑΤΟΣ» «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ – ΑΘΑΝΑΤΟΣ», «ΕΚΤΟΡΑΣ ΓΙΑΛΟΨΟΣ – ΑΘΑΝΑΤΟΣ»
Εις μνήμη του Υποπλοίαρχου Χρ. Καραθανάση, του Υποπλοίαρχο Π. Βλαχάκου και του Αρχικελευστή Έ. Γιαλοψού που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος. Αθάνατοι!

Δείτε φωτογραφίες: