Μενού Κλείσιμο
Παραβατικότητα ανηλίκων - ΔΙ.ΑΣ.

Τα περιστατικά παραβατικότητας των ανηλίκων δεν σταμάτησαν ούτε με την έναρξη του νέου έτους, καθώς σήμερα το βράδυ ανήλικοι ενήργησαν νέα ληστεία.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μια εβδομάδα που η Ελληνική Αστυνομία καλείται σε συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων στο Περιστέρι.

Λίγο μετά τις 21:00 το κέντρο της Άμεσης Δράσης διαβίβασε στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Περιστερίου πως τέσσερα άτομα επί της πλατείας πλησίον του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, λήστεψαν δύο ανηλίκους.

ΔΙ.ΑΣ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μία παρέα τεσσάρων ανηλίκων λήστεψαν -κάνοντας χρήση σωματικής βίας- ένα κινητό τηλέφωνο από δύο ανήλικα παιδιά και στην συνέχεια διέφυγαν πεζοί προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι αυτόπτες μάρτυρες μόλις αντίκρυσαν τους ένστολους έδωσαν αναλυτική περιγραφή των δραστών.

Δίχως να χρονοτριβήσουν, οι μηχανές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πήραν «φωτιά», ξεκινώντας επισταμένες αναζητήσεις βάσει των περιγραφών που είχαν λάβει.

Μέσα σε μόλις 15 λεπτά

Σε διάστημα μόλις ενός τετάρτου, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον έναν εκ των τεσσάρων δραστών, ο οποίος ομολόγησε τη συμμετοχή του στη ληστεία. Ο δράστης βρισκόταν κρυμμένος μέσα στις αποθήκες του σούπερ μάρκετ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ», επί της συμβολής των οδών παράδρομου Λ. Κηφισού και Λασκαράτου, όπου επιχείρησε να χρησιμοποιήσει ως καταφύγιο.

Οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας του Περιστερίου όπου αναγνωρίστηκε και από τα δυο 14χρονα θύματα.

Είναι πλέον αδιαμφισβήτητο πως η ανήλικη παραβατικότητα «χτυπάει κόκκινο» σε όλη την επικράτεια και ειδικότερα στις περιοχές της Δυτικής Αττικής, καθώς δεν είναι λίγα τα περιστατικά που παιδιά 14 – 16 χρονών λύνουν τις διαφορές τους στις πλατείες, μη διστάζοντας να φτάσουν μέχρι και σε ληστείες.